KvK Legalisaties

Op het moment dat er goederen of diensten worden geëxporteerd willen buitenlandse klanten vaak door middel van de legalisatie van specifieke documenten extra zekerheid inwinnen. De Kamer van Koophandel kan met behulp van legalisaties en certificeringen deze rechtszekerheid garanderen. Door een handtekening op een document te controleren checkt de KvK of er is getekend door een persoon die in het register van de KvK ook daadwerkelijk bevoegd is om te tekenen.

De Kamer van Koophandel kent geen fysieke balies meer voor de legalisatie van exportdocumenten. Ook zijn legalisaties via de post niet meer mogelijk. 

Door deze verandering is het alleen mogelijk om legalisaties door de Kamer van Koophandel digitaal op te vragen. Handtekeningen en documenten die door de Kamer van Koophandel geverifieerd (gelegaliseerd) moeten worden kunnen alleen via een beveiligde koppeling met de KvK worden ingediend.

KES Digitale KvK Legalisaties

Via een beveiligde digitale koppeling met de KvK kan KES dus documenten laten  legaliseren. Het opvragen van de KvK-stempel is vaak de eerst benodigde legalisatie in het gehele legalisatietraject.

 

Wij zijn bevoegd om exportdocumenten zoals een Certificaat van Oorsprong, EUR.1 en facturen te voorzien van een Kamer van Koophandel stempel. Indien u dit wenst kunnen wij ook de gehele opmaak van een Certificaat van Oorsprong of een EUR.1 verzorgen. 

 

Door gebruik te maken van software en onze nauwe banden met de KvK zorgen wij ervoor dat al uw exportdocumenten zo snel mogelijk voldoen aan de legalisatie eisen van uw zending.

KvK legalisaties kunnen binnen een paar uur worden voltooid!

Hoe werkt de KvK Legalisatie service?

Door een volmacht op eigen briefpapier te ondertekenen, machtigt u KES om namens uw organisatie digitaal legalisaties bij de KvK neer te leggen. Op het moment dat u een document gelegaliseerd wilt hebben gaat u als volgt te werk.

E-mail

Stuur uw documenten per e-mail naar KES

KvK

De Kamer van Koophandel controleert de handtekening op het document

Stempel

Wij printen de legalisatiestempel na goedkeuring van de KvK op het document

Een KvK legalisatie is vaak de eerst schakel om documenten weer verder door het ministerie van buitenlandse zaken en een eventuele ambassade of consulaat te laten legaliseren. Wij kunnen indien nodig dus direct door met vervolglegalisaties!

Kosten voor kvk Legalisaties

De kosten voor een digitale kvk legalisatie bestaat uit de legalisatiekosten die de kamer van koophandel hanteert (€16,35 per document) en uit onze servicekosten.  

Heeft u documenten die gelegaliseerd moeten worden door de KvK? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

 

 

Vraag een vrijblijvende offerte op om de duur en kosten van je kvk legalisatie te laten berekenen.