top of page

Leaseverklaring Legaliseren

De Kamer van Koophandel legaliseert handtekeningen op allerlei soorten documenten. Met een legalisatiestempel van de KVK op een document kan iedereen zien dat degene die een handtekening op een document plaatst binnen een bedrijf daartoe bevoegd is. Zo zorgt een KVK legalisatie van een volmacht er in sommigen gevallen voor dat je in het buitenland met een auto de weg op mag.

Wil je binnenkort met een leaseauto, huurauto of een geleende auto naar Algerije, Marokko, Turkije, Tunesië of Oekraïne? 

In Algerije, Marokko, Tunesië, Turkije en Oekraïne mag je alleen met de auto van een ander rondrijden als je de schriftelijke toestemming van de eigenaar van de auto hebt!

Voor deze landen is het verplicht om een gelegaliseerde volmacht van de eigenaar van de auto op zak te hebben. Je hebt dus een gelegaliseerde volmacht nodig als de auto waarmee je reist niet jouw eigendom is.

Legalisaties van Leaseverklaringen & Berijdersverklaringen

Zodra je in het bezit bent van een getekende volmacht (leaseverklaring of berijdersverklaring) van de eigenaar van het voertuig kunnen we het legalisatietraject starten.

KvK

De volmacht van je leasemaatschappij, autoverhuurbedrijf of werkgever wordt door de kvk gelegaliseerd

Rechtbank

De rechtbank voorziet de volmacht van een apostille en daarmee is de volmacht in het buitenland geldig

Ambassade

Voor Algerije is het noodzakelijk om de leaseverklaring ook bij de ambassade te laten legaliseren.

Let er op dat je berijders- of leaseverklaring pas geldig is als deze is voorzien van een apostille stempel van de Nederlandse Rechtbank of is gelegaliseerd door een ambassade of consulaat. De Nederlandse KVK wordt immers niet erkend in het buitenland.

Voor welke landen heb je nog meer een buitenlandverklaring nodig?

In Algerije, Marokko, Turkije, Tunesië en Oekraïne mag je dus alleen rondrijden met een auto die niet jouw eigendom is als je een gelegaliseerde leaseverklaring of volmacht hebt.

 

Voor Algerije is een apostille stempel van de rechtbank niet voldoende. De leaseverklaring van je auto moet gelegaliseerd worden door de ambassade.

 

Voor de volgende landen heb je ook een volmacht in de vorm van een buitenlandverklaring of autoverklaring nodig (deze hoeft niet te worden gelegaliseerd):

 

Albanie, Bulgarije, Bonsie-Herzegovina, Estland, Finland, Griekenland, Hogarije, Israel, Kroatie, Letland, Litouwen, Macedoniee, Moldavie, Polen, Roemeniee, Serviee, Sloveniee, Slowakije, Tsjechiee, Verenigd Koninkrijk, Noord-Ierland, Wit-Rusland.

Landen waar een leaseverklaring verplicht is

bottom of page